Kokos breekijs met noten en fruit
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 6 personen
Bereiding
Meng de kokosmelk met de honing en het sap en rasp van de limoen. Giet het in de met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel het fruit , de noten, de pitten en de cranberry’s en eventueel stukjes pure chocolade erover. Zet in de vriezer en laat minstens twee uur bevriezen. Haal het breekijs uit de vriezer. Til het aan het bakpapier uit de vorm en zet het op een plank op tafel. Laat ieder zijn eigen stuk afbreken. Heerlijk.
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- Sap en rasp van een limoen
- 2 el honing of agave siroop
- 100 gr frambozen
- 2 nectarines in partjes
- 6 aardbeien in plakjes of kersen ontpit
- 75 gr blauwe bessen
- 2 el gedroogde cranberry’s of rozijntjes
- 50 gr geroosterde pijnboompitten
- 50 gr geroosterde pompoenpitten
- Eventueel stukjes pure chocolade
- 50 gr pistachenootjes
Receptnummer: 1854
Reageren
Meer smakelijke recepten
Houd 12 aardbeien apart voor de garnering en pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap,...
Bekleed de wanden van de ijslolly vormpjes helemaal met plakjes aardbeien. Druk ze goed aan Giet heel voorzichtig het kokoswater erin. Laat het 1 uur ...
Verwijder de zaadlijsten van de meloenen met een lepel. Schep bolletjes uit het vruchtvlees met de meloenbolletjeslepel. Rijg de bolletjes voorzichti...
Mix de ricotta met de citroen en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de paprika in stukjes, halveer de tomaatjes. Snijd dunne schij...