Zomersalade met ham, gegrilde nectarines en beenham
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken Was de sla en meng samen met de rucola in een kom. Meng er 2 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels citroensap door. Snijd de aardbeien in kwarten. Maak de kerriedressing: Meng hiervoor de crème fraîche met de mayonaise, de sambal, kerriepoeder en honing. Breng goed op smaak met peper en zout. Snijd de nectarines doormidden, kwast ze in met wat olie en grill ze in de grillpan tot dat ze mooie grilstreepjes hebben. Verdeel de sla en rucola over vier borden en verdeel de sperzieboontjes erover. Maak van de plakjes hamroosjes en schik op de sla. Leg hier op de gegrilde nectarines en aardbeien. Maal er wat versgemalen peper over. Drizzel er een beetje saus over en geef de rest van de kerrie saus er in eenpersoons kopjes erbij.
Ingrediënten
- 300 gr sperziebonen
- 1 krop sla, alleen de malse blaadjes
- 1 zakje rucola
- 2 el olijfolie
- 4 el citroensap
- 6 nectarines
- 200 gr aardbeien
- 200 gr achterham, dun gesneden
- 4 el crème fraîche
- 6 el mayonaise
- 1 tl sambal
- 1 el kerriepoeder
- 1 el honing
- peper en zout naar smaak
Receptnummer: 1837
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de nectarines en tomaten in partjes. De rode ui in dunne ringen en hak de pecannoten in stukjes. Hak de basilicum en munt. Meng deze met de oli...
Korstjes van kaas snijden en kaas in plakken schaven. Plakken in lange repen van 1 cm breed snijden. Blaadjes munt van takjes plukken. Grillpan verhit...
Mix de ricotta met de citroen en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de paprika in stukjes, halveer de tomaatjes. Snijd dunne schij...
Kook de pasta gaar volgens de instructie op de verpakking. Snijd de wortel in plakjes en kook in ruim water met zout in 2-3 minuten halfgaar. Spoel af...