Gegrilde ananas salade met krieltjes, kip en kokosdressing.
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. Kook de sugarsnaps in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook de kipfilets in de kippenbouillon zachtjes gaar. Laat afkoelen in de bouillon. Maak de ananas schoon en snijd in plakken. Kwast ze in met wat olie en gril ze aan beiden kanten tot ze mooie grilstrepen hebben. Snijd ze dan in stukken. Maak nu de heerlijke dressing. Hak hiervoor, de helft van de lente ui, koriander, de helft van de rode peper. Doe over in een mengkom en klop de kokosmelk erdoor. Roer ook de chilisaus, vissaus en het sap en rasp van de limoen toe. Schep de krieltjes en sugarsnaps erdoor. Scheur de kipfilets in repen en voeg aan de salade toe. Breng eventueel nog op smaak met extra vissaus en chilisaus. Schep de salade in een mooie schaal. Schil hierop de gegrilde ananas en ringetjes rode peper en lente ui. Extra mooi en feestelijk is het om de salade in een halve ananas te serveren. Heerlijk met een glas rosé.
Ingrediënten
- 1 verse ananas
- 400 gr krieltjes
- 300 gr kipfilet
- 1 kippenbouillon tablet
- 150 gr sugarsnaps of peultjes
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd
- 1 bosje koriander
- 4 el chilisaus
- 1 blikje kokosmelk
- sap en rasp van een limoen
- 2 el vissaus
- voor de garnering extra limoentjes
Receptnummer: 1817
Reageren
Meer smakelijke recepten
Gril de kipfilets en de ananas. Kook de rijst en de bloemkool. Meng de kokos en de basterdsuiker door de Hüttenkäse. Voeg dit mengsel toe aan de kip...
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika's en wortel in blokjes. Snijd de kip in stukjes. Bak i...
Maal de knoflook met de basilicum en voeg twee eetlepels olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd aan de onderkant van de asperges h...
Laat de biefstukjes op kamer temperatuur komen. Hak de komijnzaadjes, korianderzaadjes en peperkorrels fijn met een scherp mes. Meng dit met de knoflo...