Paprikasoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snipper de uien. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze in blokjes. Snijd de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de uien 5 minuten. Doe de paprikablokjes, courgetteblokjes, aardappelblokjes en de 3 verkruimelde groentebouillonblokjes bij de uien en stoof enkele minuten. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Zet het vuur zachter en laat de paprikasoep 30 minuten verder pruttelen. Kruid de overgebleven olijfolie met Provençaalse kruiden, peper en knoflook. Lekker met bruin stokbrood of ciabatta.
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 rode paprika's
- 1 courgette
- 1 grote aardappel
- 3 groentebouillonblokjes
- 1 l water
- 8 eetlepels olijfolie
- Provençaalse kruiden
- 1 teentje knoflook
- peper
Receptnummer: 181
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika's en wortel in blokjes. Snijd de kip in stukjes. Bak i...
Schil de aardappelen, wassen en in kleine partjes snijden. Zet water op voor de groentebouillon en voeg een bouillonblokje toe. Aardappelpartjes toevo...
Pel en snipper de ui en vermaal de venkelzaadjes en de korianderkorrels even in de vijzel. Verhit de olijfolie, voeg de kruiden, de stroop en de uien ...
Neem een basistomatensoep en leng deze volgens de gebruiksaanwijzing op de pot aan met water. Soepgroenten toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur...