Maaltijdsoep met kabeljauw
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Laat de kabeljauw, indien nodig ontdooien. Snijd de venkel in stukken. Snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Verhit 3 el olie in een soeppan en fruit de venkel, ui en fijngesneden knoflook 3 minuten. Voeg de passata, bouillontabletten het water en de wijn toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Verhit ondertussen de grillpan. Snijd het stokbrood in sneetjes van 1 cm en bestrijk met de rest van de olie. Gril 2 minuten per kant. Snijd de kabeljauw in stukken. Bak deze kort in olie en voeg deze toe aan de soep en laat nog 10 minuten op laag vuur koken totdat de vis gaar is. Snijd ondertussen de rode peper en 1 teen knoflook fijn en meng met de mayonaise. Breng op smaak met peper. Breng de vissoep ook op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie. Serveer met de knoflook-pepermayonaise en het stokbrood.
Ingrediënten
- 400 gr kabeljauwfilet
- 700 ml passata di pomodoro
- 1 venkel
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 100 ml frisse witte wijn
- 250 ml water
- 2 kippenbouillontabletten
- 4 takjes peterselie
- ½ rode peper
- 4 el mayonaise
- 6 el olijfolie
- 1 stokbrood
Receptnummer: 1798
Reageren
Meer smakelijke recepten
Vul een grote soeppan met 1 1/2 liter koud water, het soepvlees en 2 theelepels zout en breng dit aan de kook. Laurier, tijm, foelie en peperkorrels t...
Snijd de chorizo in blokjes en bak in de olijfolie met de komijn. Voeg de fijngesneden ui, knoflook en in blokjes gesneden paprika's toe en na 5 minut...
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roombo...
Rasp de helft van de citroenschil in de olijfolie. Hak de kervel fijn en meng dit samen met een snufje zout en peper door de citroenolie. Met een staa...