Rijst met seizoensgroenten uit de wok
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Dop de sperziebonen. Snijd de paprika in stukjes, de prei in ringen en de courgette en plakjes. Verhit een wok en voeg de olie toe. Bak de paprika met de sperziebonen al omscheppend 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de prei en het citroensap bij de wokgroenten en bak ze nog 1-2 minuten al omscheppend mee. Breng de wokgroenten pittig op smaak met de sambal en het zout. Schep de rijst in vier kommen en verdeel er de wokgroenten over.
Ingrediënten
- 200 gr witte rijst
- 1 rode paprika
- 300 gr sperziebonen
- 1 courgette
- 1 dunne prei
- 1 citroen
- 1 el sambal
- 2 el wokolie
Receptnummer: 1795
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kipdrumsticks in de braadzak. Voeg de braadstoomkruiden, de knoflook, het takje rozemarijn en de olijfolie toe...
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kipreepjes 3 tot 4 minuten. Vo...
Schil de komkommer met schil in de lengte tot lange stroken. Lente-uitjes in kleine ringetjes snijden. Schil de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvle...
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de prei in ringen. Verhit ondertussen de olie in een wok. Bak de prei en wokgroente al oms...