Andijviestamppotje met gebakken appel en haaskarbonade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de aardappelen in blokjes. Kook ze met wat zout in ruim een kwartier gaar. Wrijf de karbonades in met kaneel, zout en versgemalen peper. Bestrijk ze met olijfolie. Bak de karbonades in een warme grillpan op matig hoog vuur in tien minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig. Schil de appels, steek de klokhuizen eruit met een appelboor en snijd de appels in plakken. Verwarm een derde van de olie in een grote koekenpan en bak de plakken appel in vier minuten goudbruin, keer ze na de helft van de tijd. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg twee eetlepels olijfolie en de melk toe en roer tot een smeuïge puree. Meng hand voor hand de andijvie erdoor en verwarm de stamppot al roerend tot de andijvie begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op borden en leg de plakken appel erop. Leg de karbonades ernaast.
Ingrediënten
- 450 gr panklare andijvie
- 150 ml melk
- 2 Elstar appels
- 6 el olijfolie
- 1 tl kaneel
- 4 haaskarbonades
- 1 kilo kruimige aardappelen
Receptnummer: 1781
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappelen kook ze in een ruime pan met water en zout tot ze gaar zijn. Snijd de kaas in kleine blokjes. Bak de spekjes in een droge koekenp...
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Verwarm d...
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...
Verwarm de oven voor op 210oC. Schil de bieten dun en snijd elke biet in 8 parten. Pel de uien en snijd deze in parten. Plet de teentjes knoflook. ...