Kipfilet met aardappelschijfjes en salade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met paprikapoeder. Bak de kip met vloeibare margarine in circa 5 minuten gaar. Bak vervolgens de aardappelschijfjes. Verdeel de aardappelschijfjes in een licht ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de gebakken kip en strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal 10 - 15 minuten in de oven. Snijd intussen de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaten in kleine stukjes. Leg deze in een kom of schaal en spuit er knoflooksaus overheen. Als de kaas is gesmolten, haal je de ovenschaal uit de oven en serveer deze met de salade.
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 zakje of 1 krop ijsbergsla
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- 4 eetlepels knoflooksaus
- 1 zakje geraspte 30+ kaas
- 2 theelepels paprikapoeder
- 25 ml vloeibare margarine
- zout en peper
Receptnummer: 1770
Reageren
Meer smakelijke recepten
Gril de kipfilets en de ananas. Kook de rijst en de bloemkool. Meng de kokos en de basterdsuiker door de Hüttenkäse. Voeg dit mengsel toe aan de kip...
Kip op kamertemperatuur laten komen. Citroen dik schillen tot op vruchtvlees. Binnenkant kip bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie erin ...
Slavinken ongeveer 15 minuten op laag vuur aanbraden en laatste minuutjes op hoog vuur bakken voor een krokant korstje. Aardappelschijfjes in de braa...
Puntjes van de sperzieboontjes snijden en in ca. 8 minuten beetgaar koken. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 m...