Broccoli-bloemkoolgratin
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de stronk van de broccoli en verdeel in roosjes. Doe hetzelfde met de bloemkool. Zet de bloemkool- en broccoliroosjes net onder water en kook ze gaar (als je er met een vork gemakkelijk kan in prikken zijn ze klaar). Giet het kookvocht af en laat de bloemkool en broccoli goed uitlekken. Laat de boter smelten en schep hierin de groenten voorzichtig enkele minuten om. Kruid met peper en zout. Doe de groenten in een ovenschotel, verdeel de mozzarella over de groenten, bestrooi met peterselie en zet 10 á 15 min in de oven.
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 1/2 bloemkool
- 2 bolletjes mozzarella
- 30 g boter
- peper en zout
- peterselie
Receptnummer: 177
Reageren
Meer smakelijke recepten
Gril de kipfilets en de ananas. Kook de rijst en de bloemkool. Meng de kokos en de basterdsuiker door de Hüttenkäse. Voeg dit mengsel toe aan de kip...
In een koekenpan de boter verhitten. Karbonades met zout en peper bestrooien en ca. 10 minuten aan beiden kanten bakken. Broccoli schoonmaken en in ro...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...
Snijd de ui in grove stukken. De winterpeen in blokjes en de prei in ringen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in e...