Clafoutis met rabarber
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 8 personen - 55 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de rabarber in stukken van 3 cm. Schep ze om met 50 gram van de basterdsuiker en de vanillesuiker. Klop de crème fraîche, de eieren, de rest van de basterdsuiker en een mespuntje zout met de mixer schuimig. Zeef de bloem er over en mix tot een glad beslag. Vet de taartvorm royaal in met de boter. Schenk het beslag erin. Verdeel de stukken rabarber er over. Bak circa 40 à 45 minuten gaar in de oven. Bestrooi uit de oven royaal met poedersuiker.
Ingrediënten
- 500 gr rabarber
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 ml crème fraîche
- 4 eieren
- 150 gr basterdsuiker
- rasp van een halve onbespoten sinaasappel
- mespuntje zout
- 25 gr boter
- poedersuiker
Receptnummer: 1758
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter met de poedersuiker en de bloem in de keukenmachine en laat 10 sec draaien. Neem het deeg uit de machine ...
Doe de bloem, boter, poedersuiker en een mespunt zout in de keuken machine en pulse het tot er kruimels ontstaan. Voeg 2 eetlepels ijskoud water toe e...
Verwarm de oven volgens de instructie op de verpakking van het bladerdeeg. Neem zes plakjes plakjes bladerdeeg, laat ze ontdooien en leg ze als een pa...
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze met de suiker in een ovenschaal. Plaats de schaal in het midden va...