Aardappelsalade met mosterd en spekjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 6 personen - 35 minuten
Bereiding
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise met de kappertjes, citroensap en rasp, grove mosterd en de honing tot een dressing. Voeg versgemalen peper en zout toe naar smaak. Giet de gare aardappeltjes af en laat ze 5 minuten afkoelen. Snijd ze dan in stukjes en meng ze met de dressing. Strooi de spekjes erover.
Ingrediënten
- 1 kg nieuwe vastkokende aardappeltjes
- 1 bosje lente-uitjes
- 100 gr spekreepjes
- 6 el mayonaise
- 50 gr kappertjes
- rasp en sap van halve citroen
- 1 el grove mosterd
- 1 el honing
- versgemalen peper
Receptnummer: 1755
Reageren
Meer smakelijke recepten
De aardappels eet je straks met schil en al, dus goed wassen en schoonboenen. Snijd de aardappels in gelijke partjes en dep ze daarna droog in een th...
Verwarm de oven voor op 200 °C of zorg dat de bbq roodgloeiend is. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof deze circa 45 minuten in het midden...
Verwarm de over voor op 200 C. Maal één broodje tot fijne kruimels in de keukenmachine en spreid deze uit over een plat bord. Snijd de twee andere b...
Kook de pasta. Bak ondertussen de spekjes uit. Snijd de champignons in plakjes, de ui in ringen en de paprika in kleine reepjes. Bak de groenten kor...