Lenteburger
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de kip in grote stukken. Rasp de courgette in een vergiet. Betrooi met zeezout en knijp het overtollige vocht eruit. Doe de kip samen met de lente-ui in de keukenmachine en pureer tot een plakkerig gehakt. Haal het kippenvlees uit de kom en kneed het samen met wat versgemalen peper en royaal versgemalen zeezout de geraspte courgette tot een smeuïg gehakt. Vorm hiervan 4 burgers. Pureer de avocado met het limoensap en wat zout met de staafmixer tot een romige avocado mayonaise. Bak de lente burgers in royaal zonnebloemolie op hoog vuur aan beide zijden 3 minuten aan. Zet het vuur laag en laat nog 5 minuten nagaren aan beide zijden. Pocheer de eitjes. Breng hiervoor een pan met water aan de kook. Pak 4 kleine koffiekopjes en zet er een boterhamzakje in. Kwast de binnenkant van de zakjes in met wat zonnebloemolie en breek in elk boterham zakje een ei en knoop de zakjes dicht. Leg ze 2 minuten in het kokende water. Haal ze uit het water en knip ze voorzichtig open en haal ze uit de boterhamzakjes. Snijd de ovengebakken broodjes open en verdeel er de avocadomayo over. Leg op ieder broodje een lenteburger en hierop een gepocheerd eitje. Garneer met halve kerstomaatjes. Lekker met wat groene asperges erbij.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- halve courgette
- 2 lente-uitjes
- 1 avocado
- sap van een halve limoen
- 4 scharreleitjes
- zonnebloemolie
- 4 vers gebakken broodjes
- 8 kerstomaatjes.
Receptnummer: 1749
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 230°C. Leg de vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Verwarm gedurende 15 minuten. D...
Meng het gehakt met de uien, kruiden, beschuit en ei. Maak er vier mooie burgers van. Bak deze in een grillpan of in de koekenpan tot ze gaar zijn. H...
Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een ...
Bak de aardappelpartjes in wat olie op laagvuur goudbruin. Bereid de burgers zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de bietjes in plakjes en meng di...