0a262cb7ecef4a5f7b08913bfa63a240c95507549https://www.lekkermakkelijk.nl

Paastulband

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Lente - 15 personen - 20 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de tulband in met boter en bestuif het met bloem. Schud de overtollige bloem eruit. Smelt de boter op zacht vuur. Doe het over in een mengkom, en mix het samen met de basterdsuiker, mespunt zout en het sinaasappelrasp tot een licht gele romige crème. Voeg al mixend een voor een de eitjes toe. Zeef het bakmeel er in vier gedeeltes over, samen met het sinasappelsap ook in vier gedeeltes en mix het op de laagste stand. Schep het deeg in de tulband en bak het in 60 minuten gaar. Prik een satéstokje in het deeg om te kijken of hij gaar is. Als er geen beslag meer aanzit is hij goed, anders nog 5 minuten verder bakken. Marineer tijdens het bakken de aardbeien. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Schenk er de balsamicoazijn en de honing over. Schep om samen met de reepjes basilicum of citroen melisse. Haal de tulband uit de oven. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Pak dan je mooiste schaal en stort hierop de tulband. Laat verder afkoelen. Bestuif hem royaal met poedersuiker. Schep de gemarineerde aardbeien erom heen en op en garneer met de frambozen en witte chocolade eitjes. Geniet er van.

Ingrediënten

  • 300 gr roomboter
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • rasp en 6 el sap van 1 onbespoten sinaasappel
  • poedersuiker
  • witte chocolade-eitjes
  • 125 gr frambozen
  • 500 gr aardbeien
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el honing,
  • 8 blaadjes basilicum of citroenmelisse

Receptnummer: 1740


Reageren


Meer smakelijke recepten

Chocoladetulband

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in. Smelt de boter op lag vuur in een steelpan. Meng de suiker, het bakmeel en de laag cacao in ee...

Crêpe de fraise et chocolat

Breng de melk aan de kook. Meng de bloem, suiker en zout. Voeg er één voor één de eieren aan toe en klop alles tot een gladde massa. Giet al klopp...

Gember-sinaasappel-boterkoek

Verwarm de oven op 175 graden. Mix de boter zacht met de suiker en sinaasappelrasp. Schep de bloem en een mestpunt zout erdoor. Kneed de helft van de...

Griesmeelpudding met kaneel, gekonfijte mandarijntjes en witte chocolade

Breng de melk met het kaneelpoeder al roerend aan de kook. Meng het griesmeel met de suiker en een mespunt zout. Strooi dit al roerend bij de kokende ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18