Citroencake
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Lente - 10 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng de gezeefde bloem met de bakpoeder. Mix de zachte boter met de basterdsuiker en citroenrasp romig. Voeg dan de eieren een voor een toe. Spatel het bloemmengsel samen met de crème fraîche er luchtig in gedeeltes aan toe. Doe het beslag in het ingevette bakblik. Bak de citroentaart in circa 35 minuten goudbruin. Haal het dan uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Keer de taart op een rooster en laat helemaal afkoelen. Maak onder tussen de gekonfijte citroen plakjes. Breng hier voor de citroen plakjes met 250 ml water samen met de suiker en een mespunt zout aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Laat ze afkoelen in de siroop. Snijd de afgekoelde taart in twee lagen. Snijd eventueel de bolle kant van de cake eraf en keer de cakeplak om. Zo krijg je een extra mooie taart. Verdeel de lemoncurd over een plak cake en leg de andere plak er weer voorzichtig op. Maak nu het glazuur, mix de monchou samen met de poedersuiker en het citroensap tot een dikke glazuur. Verdeel hem over de taart. Leg er wat plakjes gekonfijte citroen op en geef de rest erbij. Lekker met munt thee.
Ingrediënten
- 175 gr zachte boter
- 175 gr witte basterdsuiker
- rasp van een onbespoten citroen
- 200 gr gezeefde bloem
- 1 grote tl bakpoeder
- 2 el crème fraîche
- 1 half potje lemon curd
- 100 gr monchou
- 150 gr poedersuiker
- sap van een kwart citroen.
- 2 citroenen in plakjes gesneden
- 100 gr suiker
- 4 eieren
Receptnummer: 1737
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter met de poedersuiker en de bloem in de keukenmachine en laat 10 sec draaien. Neem het deeg uit de machine ...
Verwarm de oven volgens de instructie op de verpakking van het bladerdeeg. Neem zes plakjes plakjes bladerdeeg, laat ze ontdooien en leg ze als een pa...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes filodeeg ontdooien, smeer een taartvorm in met roomboter en bedek de bodem en de zijkanten met de...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm in en bekleed het met bakpapier. Klop de boter en de suiker met een mixer tot er een bleke luchtige m...