Rode kool met appel, kaneel en rozijnen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Snij de rode kool fijn. Snipper de ui. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en appel 4 minuten. Schep de rode kool erdoor en schenk het sinaasappelsap erbij. Voeg de suiker, kaneel, kruidnagels, laurier en rozijnen toe en laat de rode kool met het deksel op de pan op laag vuur in 30 minuten gaar stoven. Tijdens stoven af en toe omscheppen. Verwijder de kruidnagels en laurier en roer de rest van de boter door de rode kool. Serveer met aardappelpuree.
Ingrediƫnten
- 800 g rode kool
- 2 appels
- 100 g rozijnen
- 1 ui
- 150 ml sinaasappelsap
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1 el kaneel
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 50 g boter
Receptnummer: 172
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe er citroensap over tegen het verkleuren. Kook de stukjes appel met weinig wa...
Zet de oven op 180 graden. Of maak in het open vuur briketten gloeiend heet. Rozijnen weken in warm water. De bloem, boter, suiker, zout en het ei i...
Was de krenten en/of rozijnen. Wel ze gedurende 30 minuten in lauwwarm water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Doe de mix en de boter in een ...
Snijd de rode kool in dunne ringen en de winterpeen in dunne reepjes. Verwarm het sap van de mandarijn, de citroen en de wijnazijn in een pannetje en...