Spinazieflensjes met kruidenroom
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Bereid de pulled chicken volgens de verpakking in de oven. Kook de eitjes half zacht in 4 min, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Maak onder tussen de flensjes. Pureer de spinazie met de melk in een blender. Voeg dan de bloem, eitjes, zout, zonnebloemolie en de bieslook toe en mix tot een dik fel groen beslag. Bak hiervan groene kleine flensjes van 20 cm in wat olie. Roer de mascarpone los met de dragon en breng op smaak met zout en peper. Haal de krokante pulled chicken uit de oven en trek met 2 vorken het vlees in draadjes. Of verdeel de gegrilde kip in draadjes. Leg op elk bord een flensje en strijk hierop wat kruidenroom. Schep op ieder flensje wat van die heerlijk kip draadjes. Schik de slablaadjes, spinazie en tuinkers eromheen. Leg er tenslotte een half zacht eitje op. Lekker met een glas witte wijn. Een fruitige rode zou ook niet misstaan.
Ingrediënten
- 300 ml volle melk
- 250 gr verse gewassen en goed gedroogde spinazieblaadjes
- 100 gr bloem
- 3 eieren
- 50 ml zonnebloemolie
- 2 el fijn gehakte bieslook of een eetlepel uienpoeder
- 200 ml crème fraîche
- 1 tl gedroogde dragon
- 1 doosje pulled chicken of 1 gegrilde kip
- 1 zak jonge slablaadjes of kropsla
- 100 gr rucola
- 50 gr jonge spinazieblaadjes
- 1 doosje tuinkers
- 4 maïs scharreleitjes
Receptnummer: 1715
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg (als je plakjes bladerdeeg gebruikt: stapel ze op en rol ze ...
Breng een grote pan met water aan de kook (groot genoeg dat alle prei onder kan staan) en strooi er ruim zout in. Snij de preitjes netjes in ongeveer...
Kook de macaroni volgens de instructie op de verpakking. Halveer de trostomaatjes. Pers de knoflook, voeg deze toe aan de balsamicoazijn en breng op s...
Carpaccio: Meng in een blender de eieren, mosterd, citroensap, een snufje zout en een scheutje tabasco. Dek af en mix in pulse-stand. Zet dan de ble...