Plaattaart met lentegroenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 6 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Bekleed de vorm met de net ontdooide plakjes bladerdeeg en druk de naden van het deeg goed dicht. Kerf de zijkanten van het deeg met een vork in tegen de rand van het bakblik. Prik met een vork allemaal gaatjes in de bodem. Klop de eieren los samen met de verkruimelde geitenkaas en Griekse yoghurt en rozemarijn. Strijk het mengsel over de bodem van het bladerdeeg. Bak de plaattaart 15 minuten voor in de oven. Kook onder tussen de boswortel en asperges 5 minuten voor. Haal de plaattaart uit de oven en rangschik de groentes, ham en ei erover. Eerst een rijtje groene asperges dan een rijtje halve eieren, een rijtje boswortels, een rijtje ham in roosjes gevouwen, een rijtje doperwtjes, een rijtje asperges en tenslotte een rijtje bosworteltjes. Bestrooi het geheel met paprikapoeder vers gemalenpeper en vers geraspte Parmezaanse kaas. Schuif de plaattaart in de oven en bak hem nog 12 min goud bruin.
Ingrediƫnten
- 1 pakje diepvries bladerdeeg
- 2 eieren
- 125 gr zachte geitenkaas
- 125 gr Griekse yoghurt
- 1/2 el fijngehakte of 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 bosje groene asperges
- 150 gr doperwtjes
- 8 bosworteltjes in de lengte gehalveerd
- 100 gr Serranoham
- 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
- paprikapoeder en versgemalen peper
- 4 takjes basilicum
- 8 kwarteleitjes of 4 kleine scharreleitjes gekookt
Receptnummer: 1708
Reageren
Meer smakelijke recepten
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote ...
Met de restjes van de ingrediƫnten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverw...
Maal de knoflook met de basilicum en voeg twee eetlepels olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd aan de onderkant van de asperges h...