Gehaktballetjes uit de oven
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Winter - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui fijn. Snijd de korstjes van het brood en leg ze in een lage schaal. Schenk de melk er over heen en laat het brood weken. Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, ei en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Meng de ui door het gehakt. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- 1 ui
- 2 sneetjes witbrood
- 1 dl melk
- 1 el Franse milde mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
Receptnummer: 1680
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de gehakt in de kom en voeg het ei toe. Vervolgens de beschuit, de knoflook en de ui. Haal wat naaldjes van de rozemarijn en hak die fijn. Voeg d...
Meng het gehakt in een schaal met de hand met ei, de gebakken uitjes en naar smaak zout en peper. Draai kleine balletjes. In ruime koekenpan helft bot...
bereiding 15 minuten - oventijd 45 minuten Bekleed de bodem en lange zijkanten van een brood- of cakevorm met bakpapier. Meng 2 eetlepels van het bro...
Snipper de ui. Ei met 1/2 dl melk loskloppen. Beschuiten boven ei verkruimelen. Nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor roeren. Kneed...