Erwtensoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Winter - 4 personen - 60 minuten
Bereiding
Knolselderij en aardappelen schoonmaken en in stukjes snijden. Prei en ui in ringen en winterwortel in schijfjes snijden. Vul een grote pan met 1,5 liter water. Voeg peper en zout toe. Kook daarin de hamlappen circa 1 uur. Voeg de spliterwten toe. Laat 30 minuten zachtjes koken. Voeg alle overige ingrediƫnten toe, behalve de peterselie, selderij en de rookworst. Laat nog 1 uur zachtjes koken. Voeg de peterselie, selderij en rookworst toe. Laat nog 15 minuten zachtjes koken. Haal al het vlees uit de pan. Snijd de hamlappen in kleine stukjes en de rookworst in plakjes. Soep eventueel pureren met een staafmixer. Doe rookworst en hamlappen terug in de pan. Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd het spek in dunne plakken en serveer het met roggebrood bij de soep.
Ingrediƫnten
- 600 g hamlappen
- 600 g spliterwten
- 1 knolselderij
- 3 preien gesneden
- 1 winterwortel
- 3 grote aardappelen
- 1 grote ui
- 400 g spek
- 1 bos maggikruid fijngehakt
- 1 bos peterselie fijngehakt
- 1 bos selderij grof gehakt
- 1 rookworst
Receptnummer: 168
Reageren
Meer smakelijke recepten
Knolselderij en aardappelen schoonmaken en in stukjes snijden. Prei en ui in ringen en winterwortel in schijfjes snijden. Vul een grote pan met 1,5 li...
Snijd de dille fijn en meng de met de suiker, peper en 1/2 theelepel zout. Strooi de helft van het dillemengsel in de schaal. Leg de moot zalm erop en...
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd in dunne plakjes. Oven voorverwa...
Worst verwarmen volgends de instructie op de verpakking. Prei in stukjes snijden. Wortel schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. In soeppan olie ve...