Bietenstamp met makreel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar. Rasp ondertussen de bietjes fijn. Maak de makreel schoon en verdeel hem in stukken. Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken. Smelt de kruidenboter in dezelfde pan, voeg de aardappels weer toe met de melk en stamp tot een luchtig puree. Voeg de geraspte bietjes toe en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en royaal versgemalen peper. Doe de stamppot over in een schaal en leg de stukken makreel erop.
Ingrediƫnten
- 500 gr gekookte bietjes
- 1 kg kruimige aardappels
- 1 fijngehakte ui
- 1 gerookte makreel
- 3 el kruidenboter
- 100 ml melk
Receptnummer: 1667
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...
Was de groenten onder de koude kraan en snijd ze in grove stukken. Bind de kruiden met een stukje keukentouw bij elkaar. Verhit in een grote soeppan d...
Bietjes raspen of in kleine blokjes snijden. Snijd de boterham in blokjes en voeg deze toe aan een mengsel van ei, gehaktkruiden en mosterd. Gehakt er...
Bak de krieltjes in olijfolie 10 tot 12 minuten in een koekenpan goudbruin en gaar. Snijd de bietjes in plakken of blokjes. Verwarm de bietjes in een...