Zuurkoolflapjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Winter - 12 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de uien in ringen. Schil de peren en snijd in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 5 minuten op half hoog vuur. Voeg dan de stukjes peer toe, de specerijen, het verkruimelde kippenbouillon-tablet en de zuurkool toe. Schenk er 1 glas witte wijn bij en schep alles goed om. Laat 15 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de crème fraîche toe en de in stukjes gesneden rookworst. Breng op smaak met zout en peper. Laat het zuurkoolmengsel afkoelen. Ontdooi de plakjes deeg snel. Verwerk ze meteen voor het beste resultaat. Pak steeds een plakje deeg en schep er 3 eetlepels van het zuurkoolmengsel in een reep aan een zijde van het deeg. Klap de onbelegde kant van het deeg over de vulling heen en kerf het met een vork dicht. Leg het op de bak plaat en maak zo ook de andere flapjes. Bestrijk ze met het los geklopte eigeel en bak ze in de oven op 180 graden in 25 minuten goudbruin.
Ingrediënten
- 400 gram wijnzuurkool
- 2 uien
- 50 gr boter
- 4 kruidnageltjes
- 2 blaadjes laurier
- 6 jeneverbessen
- ½ kippenbouillontablet
- 2 peren
- 1 gewelde rookworst
- 4 eetlepels crème fraîche
- vers gemalen peper en zout
- 1 pakje hartig taart deeg of bladerdeeg
- 2 eidooiers losgeklopt met 2 eetlepels melk
Receptnummer: 1661
Reageren
Meer smakelijke recepten
Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar...
Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de appels. Snijd de appels in plakken van ongeveer een halve centimeter. Hoe dunner de plakjes, hoe knap...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd een kapje van de appel. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit of gebruik een scherp mesje. Laat een wa...
Verdeel de zalmpaté over de toastjes. Garneer met kleine takjes verse kruiden. Verwarm de pasteibakjes en de ragout volgens de aanwijzingen op de ver...