Rode bietjes met een gehaktbal
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Bietjes raspen of in kleine blokjes snijden. Snijd de boterham in blokjes en voeg deze toe aan een mengsel van ei, gehaktkruiden en mosterd. Gehakt erdoor kneden, 8 ballen vormen en beetje platdrukken. Aardappelen in laagje water met zout naar smaak gaarkoken in circa 15 minuten en afgieten. Verhit 3 eetlepels boter in een braadpan en als schuim begint weg te trekken gehaktballen rondom bruinbakken. Zakje jus en 250 centiliter water toevoegen. Gehakt met deksel half op pan, op matig vuur in circa 15 minuten gaar laten worden. Zo nu en dan keren. Rest boter in diepe pan laten smelten, bieten en lekker veel zwarte peper toevoegen. Omscheppen en op matig vuur goed warm laten worden. Bieslook boven bietjes fijn knippen en erdoor roeren. Gehaktballen, aardappelen en bietjes over 4 borden verdelen. Jus over gehakt en aardappelen scheppen.
Ingrediƫnten
- 500 g rundergehakt
- 600 g aardappels
- 4 el boter
- 1 zakje jus
- 500 g gekookte rode bieten
- 25 g verse bieslook
- 1 snee bruinbrood
- 1 ei
- 1/2 zakje gehaktkruiden
- 1 el mosterd
Receptnummer: 166
Reageren
Meer smakelijke recepten
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...
Mix de boter, suiker en koffie in een kom. Dit kan met de hand of met een mixer. Wanneer de ingrediƫnten goed vermengd zijn, voeg je de rest van de i...
Doe de gehakt in de kom en voeg het ei toe. Vervolgens de beschuit, de knoflook en de ui. Haal wat naaldjes van de rozemarijn en hak die fijn. Voeg d...
Hang de yoghurt een dag van tevoren op en maak het op smaak met mierikswortel, zout en een beetje natuur azijn Bereiding: Snijd de biet in dunne ...