Gember-sinaasappel-boterkoek
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Winter - 12 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Mix de boter zacht met de suiker en sinaasappelrasp. Schep de bloem en een mestpunt zout erdoor. Kneed de helft van de fijn gehakte gember er door. En vorm van het deeg een stevige bal. Druk het deeg gelijkmatig in het bakblikje. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk de bovenkant hiermee. Bak het in de oven in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen en snijd in blokjes.
Ingrediƫnten
- 250 gr boter
- 170 gr witte basterdsuiker
- 2 el sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
- 175 gr bloem, mespunt zout
- 1 eidooier
- 2 el melk
- 6 gemberbolletjes op siroop fijngehakt
Receptnummer: 1658
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe er citroensap over tegen het verkleuren. Kook de stukjes appel met weinig wa...
Zet de oven op 180 graden. Of maak in het open vuur briketten gloeiend heet. Rozijnen weken in warm water. De bloem, boter, suiker, zout en het ei i...
Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snijd het kroontje aan de onderkant eruit en zet ze op met de wijn, port, honing, steranijs, kaneel ...
Breng de melk met het kaneelpoeder al roerend aan de kook. Meng het griesmeel met de suiker en een mespunt zout. Strooi dit al roerend bij de kokende ...