Huisgemaakte wafels met stoofperen en kaneelroom
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Winter - 10 personen - 30 minuten
Bereiding
Smelt de boter en schenk het in een beslagkom. Voeg de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout toe. Mix tot een romige massa. Voeg dan de eieren, een voor een toe en de melk. Zeef het bakmeel erboven en mix het door het ei botermengsel. Je hebt nu een heerlijk stevig beslag. Laat 30 minuten rusten. Verwarm het wafelijzer voor en schep 2 ½ eetlepel beslag per wafel in het wafel ijzer en verdeel over de holtes met een lepel. Bak ze circa 2 minuten goudbruin op stand 4. Bestrooi ze daarna met poedersuiker. Klop de room stijf met de honing en kaneelpoeder. Versier de warme wafels met de kaneelroom, stoofpeertjes en wat van de ingekookte siroop.
Ingrediënten
- 250 gr boter
- 200 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- mespunt zout
- 4 eieren
- 150 ml melk
- 500 gr zelfrijzend bakmeel
- 500 ml slagroom
- 3 el honing
- 2 tl kaneelpoeder
- 10 kant-en- klare stoofpeertjes in kwarten
- sap van stoofpeertjes ingekookt tot siroop dikte
- Elektrisch wafelijzer en zonnebloemolie.
Receptnummer: 1655
Reageren
Meer smakelijke recepten
Houd 12 aardbeien apart voor de garnering en pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap,...
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...
Verwarm de oven op 200 graden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil. Snijd uit vier plakjes bladerdeeg vier cirkels. Snijd u...
Was het fruit en vul hiermee 4 glazen tot de helft. Verdeel het ijs over de glazen en voeg de rest van de vruchten toe. Schenk de limonadesiroop erove...