Worteltaart met dadels, hazelnoten, koffieglazuur en wortellint
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 12 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 165 graden. Rooster de hazelnoten samen met 1 eetlepel boter goudbruin. Laat afkoelen en hak ze fijn. Mix de eieren met de suiker, zonnebloem olie en zout in een ruime kom schuimig. Mix het bakmeel en bakpoeder, in gedeeltes, er doorheen. Schep de specerijen, de geraspte wortel, de helft van de geroosterde hazelnoten en de stukjes dadel er door heen. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. En schenk het beslag in de vorm. Voor de 4 lagen verdeel je het beslag over 2 vormen van 18 cm of in één van 24 cm. Bak de taart(-en) in 60 minuten gaar. Laat 30 minuten afkoelen. Verwijder de springvorm en laat de worteltaart helemaal afkoelen. Schaaf ondertussen de wortel in dunne linten. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de honing en kaneel en laat inkoken tot siroop. Schep de wortellinten er door heen en maak de koffieglazuur. Mix de Monchou los met de boter, poedersuiker en de espressopoeder. Snijd de taart of taarten horizontaal doormidden. Bestrijk met wat koffieglazuur en leg er de andere helft weer op. Bestrijk ook de bovenkant met de koffieglazuur. En eventueel de zijkanten. Strooi de fijngehakte hazelnoten bovenop te taart. Bestrooi met poedersuiker. Garneer met de sliertjes knapperige kaneelwortel. Een heerlijke traktatie met koffie, thee of chocolademelk
Ingrediënten
- 200 gr hazelnoten
- 6 eieren
- 250 gr witte basterdsuiker
- 3 dl zonnebloemolie
- mespunt zout
- 400 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 tl kardemompoeder
- 2 tl gemberpoeder
- 400 gr geraspte wortel
- 6 dadels in stukjes geknipt
- 2 Cakevormen van 18 cm of een grote van 24 cm en bakpapier.
- 1 wortel in dunne linten geschaafd
- sap van 2 verse sinaasappels
- 2 el honing
- 2 pakjes Monchou
- 100 gr boter
- 300 gr poedersuiker
- 2 zakjes espressopoeder
Receptnummer: 1652