Bladerdeegtaartjes met stoofpeertjes en spijs
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil. Snijd uit vier plakjes bladerdeeg vier cirkels. Snijd uit de andere vier plakjes bladerdeeg vier even grote ringen als de cirkels. Leg ze op de bakplaat. Kwast de bladerdeeg cirkels in met eigeel. Leg op elke cirkel bladerdeeg een ring van bladerdeeg. Kwast ook in met eigeel. Prik gaatjes in het midden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil tot een stevige pasta. Verdeel de spijs in het midden van de cirkels deeg. Zet er een stoof- peer op. Schuif de bakplaat in de voorverwarmende oven. Bak ze in 20 minuten gaar. Klop de slagroom met 1 tl kaneel en 1 el honing lobbig en rasp er wat sinaasappelschil over. Geef dit bij de taartjes. Lekker met koffie verkeerd.
Ingrediënten
- 4 kant-en-klare stoofperen
- 8 plakjes bladerdeeg
- ½ pakje amandelspijs
- rasp van een halve sinaasappel
- 2 el crème fraîche
- 1 eidooier losgeklopt met een eetlepel water
- 250 ml slagroom
- 1 tl kaneel
- 1 el honing
- rasp van een halve sinaasappel
- Bakplaat met bakpapier.
Receptnummer: 1649
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven volgens de instructie op de verpakking van het bladerdeeg. Neem zes plakjes plakjes bladerdeeg, laat ze ontdooien en leg ze als een pa...
Speculaas: Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin melk, bakpoeder, speculaaskruiden, basterdsuiker en boter met elkaar. Voeg beetje bij beetje d...
Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...
Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de parten in een pan. Voeg de bessensap of de wijn, het water, de basterdsuiker, hon...