Griesmeelpudding met kaneel, gekonfijte mandarijntjes en witte chocolade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 6 personen - 25 minuten
Bereiding
Breng de melk met het kaneelpoeder al roerend aan de kook. Meng het griesmeel met de suiker en een mespunt zout. Strooi dit al roerend bij de kokende melk. Laat 3 minuten al roerend zachtjes door koken. Vet de vorm in met zonnebloemolie en keer hem om zodat het overtollige olie er uit druipt. Vul de vorm met de griesmeelpap. Bestrooi met suiker en wat kaneelpoeder. Laat de pudding 3 uur opstijven. Maak ondertussen de gekonfijte mandarijntjes. Pel hiervoor de mandarijntjes, verdeel in partjes of en snijd ze in dikke plakken. Breng het sinaasappelsap aan de kook samen met de honing en kruidnagels. Voeg de mandarijnpartjes toe en laat zachtjes 5 minuten koken. Schep ze uit de pan en kook het sinaasappelsap met honing op half hoog vuur tot siroop dikte.Voeg de mandarijnpartjes weer toe en laat in de siroop afkoelen. Houdt de puddingvorm een paar seconden in heet water en keer hem om op een mooi bord. Schep er wat room op met geschaafde snippers witte chocolade. Garneer met de mandarijntjes en siroop. Serveer de rest van de room en siroop erbij.
Ingrediënten
- 1 1/2 liter volle melk
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 125 gr suiker
- 150 gr griesmeel
- 4 mandarijntjes
- 300 ml sinaasappelsap
- 4 el honing
- 4 kruidnagels
- 250 ml lobbig geklopte slagroom
- witte chocolade
- Puddingvorm van 1 ½ liter
Receptnummer: 1647