Bonenschotel met speklapjes en uitjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Doe de bonen en kapucijners in een vergiet en spoel ze schoon. Laat uitlekken. Snij de ui in ringen en de prei in ragdunne ringetjes. Bak de spekblokjes samen met de prei, spruiten, knoflook, ananas en uien 5 minuten zachtjes goudbruin. Voeg dan de kerriepoeder en ketjap manis toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de appelmoes toe en stoof het 10 minuten op zacht vuur met deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper. Bak onder tussen de speklapjes gaar en krokant. Verdeel de bonenstoof over de borden en leg er een speklapje op. Lekker met Amsterdamse uitjes en piccalilly.
Ingrediƫnten
- 1 groot blik bruine bonen
- 1 groot blik kapucijners
- 1 ui
- 2 preien
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 blikje ananas stukjes
- 50 gram boter
- 100 gr spek blokjes
- 250 gr spruitjes
- 1 grote pot appelmoes
- 1 el kerriepoeder
- 2 el ketjap manis
- 4 gemarineerde speklapjes
- boter om in te bakken
- Amsterdamse uitjes en piccalilly
Receptnummer: 1644
Reageren
Meer smakelijke recepten
Meng in een kom het gehakt goed met het ei, de geraspte ui, kaneel, peper, ketjap en beschuit tot een stevige massa. Vorm er acht ovalen balletjes van...
Kook de krieltjes in water met zout in 12 minuten gaar. Giet af. Kook de doperwten en tuinbonen volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de ...
Speklappen in reepjes snijden en in 5 minuten knapperig bakken. Bouillon en wijn in een hoge pan schenken en aan de kook brengen. Spinazieblokjes door...
Snijd de geschilde aardappelen in stukken. Verwijder lelijke bladen van de venkelknollen. Snijd de knollen in grove stukken. Bewaar de mooie blaadjes ...