Koolsalade met witlof, bacon, brie en sinaasappel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de witte en rode kool in dunne reepjes. Snijd 1 cm van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Schil de sinaasappel dik met een scherp mes zodat ook de witte schil word verwijderd. Snij de sinaasap pel in dikke plakken. Vang het sinaasappelsap op voor de dressing.Bak de bacon knapperig met 1 eetlepel boter. Voeg de appelstroop toe en laat nog 2 minuten zachtjes bakken. Schep de bacon uit de pan. Maak de dressing, doe alle ingrediënten plus het opgevangen sinaasappelsap hiervoor in een leeg jampotje, schroef de deksel erop en schud krachtig heen en weer tot een romige dressing. Maak de salade klaar verdeel de witlofbladeren, de reepjes kool op een mooie schaal. Leg hier op de plakken sinaasappel, de bacon en de brie. Strooi de studentenhaver erover. Lepel de dressing erover. Lekker met ovengebakken brood met gezouten boter en een glas rode wijn.
Ingrediënten
- ¼ witte kool
- ¼ rode kool
- 3 struikjes witlof
- 2 hand sinaasappels
- 6 plakjes bacon
- 2 el appelstroop
- 6 plakjes brie
- 100 gr studentenhaver
Receptnummer: 1638
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan. Verhit een scheutje olie in ...
Snijd de rode kool in dunne ringen en de winterpeen in dunne reepjes. Verwarm het sap van de mandarijn, de citroen en de wijnazijn in een pannetje en...
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in de lengte in reepjes en doe in ...
Zet de veldsla op ijswater. Roer de azijn, olijfolie en honing erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel meer ba...