Nasi met wintergroenten en saté
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Schep deze in een kom en voeg de ketjap, komijnpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, sambal en knoflook toe. Meng alles door elkaar en laat 30 minuten marineren. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de winterwortel in plakjes, de knolselderij in blokjes en de groene kool in reepjes. Snijd de uien fijn. Verhit 4 eetlepels zonnebloemolie in een wok of grote braadpan. Roerbak de spruitjes circa 5 minuten op half hoog vuur. Schep ze uit de pan. Voeg weer een royale scheut olie toe en roer bak nu de wortel, knolselderij en groene kool circa 5 minuten. Schep ook uit de pan. Bak nu de spekjes en uien circa 3 minuten, voeg dan de rijst toe. Bak 2 minuten mee. Schep dan de spruitjes, wortel, knolselderij en de groene kool erbij. Voeg de sojasaus en 2 theelepels sambal toe. En bak 5 minuten tot de groentes beetgaar zijn. Rijg de gemarineerde kipfilet aan, in water gewelde, satéprikkers. Verhit een grillpan en gril de spiesjes zachtjes in circa 5 minuten gaar aan elke kant. Of bak ze in de koekenpan. Maak een omelet van de eieren 1 eetlepel soja saus en lente- ui. Snijd de omelet in blokjes. Verwarm de satésaus. Schep voor ieder de nasi in een kom, en leg er 2 kipspiesjes op, blokjes omelet en wat satésaus. Serveer er sambal en plakjes komkommer bij.
Ingrediënten
- 300 gr kleine spruitjes
- 2 winterwortels
- ¼ knolselderij
- ½ groene kool
- 2 rode uien
- 200 gr spekblokjes
- 250 gr gare rijst
- 2 el soja saus
- 300 gr kipfilet
- 2 el ketjap manis
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- sambal
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 4 eieren
- 4 lente-uitjes fijn gehakt
- bakje saté saus
- komkommer
Receptnummer: 1633
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kip in 2 eetlepels olie en voeg de kipkruiden toe. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de kipfilet rondo...
Fruit in de wok ui, knoflook, kool. Voeg dan de rijst toe en laat even meebakken. Voeg de sambal en ketjap toe. Bak ondertussen in een koekenpan de ki...
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijst na het koken koud afspoelen en af laten koelen. Snipper de uien. Verhit in een wok of ha...
Snijd de knoflook fijn. Snijd de varkenshaas in stukjes en meng met de ketjap, chilisaus en knoflook. Laat het minimaal een uur in de marinade staan. ...