Rode koolsoep met appel en worstjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de rode kool in dunne reepjes. De uien in ringen en de appels in stukjes. Bak de uien met de spekjes in 25 gram boter 5 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de rode kool, knoflook en de kruidnagels, jeneverbessen, folie, witte peper en het kaneelpoeder toe. Bak nogmaals 5 minuten al omscheppend op halfhoog vuur. Breng ondertussen de bouillontabletten met 1 liter water aan de kook. Houd 4 eetlepels van het rode kool mengsel apart, dat is voor de garnering. Voeg de gebakken rode kool met uien en appels toe aan de kokende bouillon. Voeg de balsamico-azijn en honing toe. Breng weer aan de kook en laat nu zachtjes 20 minuten koken. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan in 1 eetlepel boter goudbruin. Bak de runderworstjes gaar. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer samen met 2 eetlepels crème fraîche. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schenk de hete soep in borden en schep in elk een halve eetlepel crème fraîche, een eetlepel van de gebakken rode kool, een in stukken gesneden worstje en garneer met de walnoten. Lekker met roggebrood belegd met oude kaas en plakjes gember in siroop.
Ingrediënten
- 1 rode kool
- 2 uien
- 100 gr spekjes
- 2 appels
- 50 gram boter
- 2 runderbouillontabletten
- 4 kruidnagels
- 6 jenever bessen
- 2 tl gemalen folie
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl witte gemalen peper
- 1 1/2 eetlepel balsamico-azijn
- 1 teentje knoflook
- 1 el honing
- 4 runderworstjes
- 70 gr walnoten
- 4 el crème fraîche
Receptnummer: 1630
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de bleekselderij en bospeentjes in stukjes van circa 2 centimeter. Kook de groenten ongeveer 10 minuten in weinig water en giet ze af. Verhit de...
Snij de rode kool fijn. Snipper de ui. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en a...
Snijd de rode kool in dunne ringen en de winterpeen in dunne reepjes. Verwarm het sap van de mandarijn, de citroen en de wijnazijn in een pannetje en...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Leg de worstjes in de ovenschaal met de uien en knoflook. Besprenkel m...