Knolselderij-peersoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de knolselderij, aardappels en 2 peren en snijd ze in blokjes. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze in 10 minuten zachtjes in 25 gram boter. Voeg nu de blokjes knolselderij aardappels en peren toe en fruit 5 minuten mee. Breng ondertussen 1/4 liter water aan de kook en voeg de kippenbouillontabletten toe. Schep de gebakken groenten en peer erbij en breng weer aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Voeg dan de room toe en pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met royaal versgemalen peper en zeezout. Rooster de amandelen goudbruin. Schil de andere 2 peren en snijd ze in plakken. Bak ze in 25 gram boter bruin. Schenk de hete soep in kommen en garneer met plakjes rookworst, plakken gebakken peer en geschaafde amandelen. Lekker met rozijnen-notenbrood belegd met katenspek en tijm.
Ingrediënten
- 1 kleine knolselderij
- 2 aardappels
- 2 grote uien
- 2 tl tijm tijm
- 4 peren
- 2 kippenbouillontabletten
- 25 gr boter
- 50 gr geschaafde amandelen
- 200 ml room of melk
- 1 gewelde rookworst
Receptnummer: 1627
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit e...
Snijd de groenten in stukken en voeg de gesneden kruiden toe. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uitj...
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pastinaak en knolselderij in dunne plakjes en de ui in ringen. Pers de knoflook. Bak de ui met de tijm 5 minu...
Kook de sperziebonen beetgaar in een pan met ruim kokend water met wat zout. Afspoelen met koud water. Maak de groentebouillon aan. Schil de peren, ve...