Zalmfilet
Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze 10 minuten voor. Daarna in de keukenmachine grof raspen. Verwarm de grilloven voor op 180ºC. Snijd de sjalotjes in ringetjes en de zalmfilet in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappel in 2 minuten door steeds om te scheppen. Neem de pan van het vuur en schep voorzichtig de zalm en gesneden sjalotjes door de rösti. Peper en zout naar smaak toevoegen. Neem een lage ovenschaal, invetten en rösti met zalm erin scheppen. Crème fraîche erover uitstrijken en geraspte kaas erover strooien. Schaal in het midden van de oven schuiven en in circa 5 minuten goudbruin en gaar laten worden. Voor het serveren de dille over de schaal strooien.
Ingrediënten
- 200 gr zalmfilet
- 500 gr aardappelen
- 4 sjalotjes
- 1 el dille
- 100 gr geraspte kaas
- 125 ml crème fraîche
- 2 el olijfolie
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 1624
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met wat zout. Kijk voor de kooktijd op de verpakking. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de zalm in ...
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de courgette en de zalm in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een pan me...
Roerbak de spinazie in een scheutje olijfolie. Laat goed uitlekken. Meng de roomkaas met de tapenade, fijngeknipte peterselie en geraspte citroen. L...
Verwarm de oven op 225 graden of steek de barbecue aan. Snijd de courgette in dunne plakken en de lente-uitjes in kleine ringen. Snijd de limoen in pa...