Lasagne met boerenkool
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Neem een grote hapjespan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Voeg al scheppend de boerenkool toe en als die geslonken is de roerbakgroenten. Bak circa 5 minuten en blijf omscheppen. Neem een steelpan voor de mascarpone, melk en kruiden. Verwarm op laag vuur, blijf roeren en voeg peper en zout toe naar smaak. Neem een ovenschaal en smeer een eetlepel van de saus over de bodem. Leg dan een eerste laag lasagnebladen. Daarop een laag gehakt met groenten. Daarover een laag saus. Zo nog twee lagen en afsmeren met mascarpone. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 25 minuten goudbruin en gaar.
Ingrediënten
- 300 gr gehakt half om half
- 300 gr boerenkool
- 300 gr Italiaanse roerbakgroenten
- 500 gr mascarpone
- 250 ml melk
- 2 el Italiaanse kruiden
- 250 gr lasagnebladen
- 1 el olijfolie
Receptnummer: 1621
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappelen in blokjes een kook deze 5 minuten. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. ...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie of boter in 6 minuten rul. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd d...
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng het gehakt met ei, zout en peper. Maak hier miniballetjes van en bak ze gaar in 3 el olijfolie. Bereid ondertus...