Hutspot
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de spek in flinke blokken. Schil de aardappelen en halveer ze. Snijd de winterpeen en venkel in stukken. Ui pellen en in vieren snijden. De knoflook pellen en halveren. Koolbladeren los scheuren. Maak een liter kippenbouillon aan met een bouillonblokje. Neem een pan en leg de spek op de bodem. Daarop de koolbladeren, de groenten en kruiden. Voeg de kippenbouillon toe tot alles net onder staat en kook dat op middelhoog vuur gaar. Als de groenten gaar zijn, het kooknat afgieten, een klont boter toevoegen, even doorroeren en serveren.
Ingrediƫnten
- 200 gr plak ontbijtspek
- 1 winterpeen
- 6 aardappelen
- 2 uien
- 1 venkelknol
- 3 tenen knoflook
- 1 l kippenbouillon
- 1 blaadje laurier
- 4 takjes tijm
- 1 el boter
Receptnummer: 1618
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...
Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Pureer de aardappelen. Breng ze op smaak met peper en zout, de warme melk en blokjes roomboter. Bren...
Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en vlees in 5 minuten rondom bruinbakken. Ui en suiker erdoor sc...
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit 25 gram boter in een grote pan en fruit de ui 2 minuten. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voe...
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Snijd ondertussen de rodekool in twee delen, verwijder de harde kern en sn...