Rijk gevulde erwtensoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de ui in grove stukken. De winterpeen in kleine stukken en de prei in ringen. Breng het water aan de kook in een grote soeppan en voeg de bouillonblokjes en de spliterwten toe. Laat 30 minuten koken op laag vuur af en toe roeren. Als de blokjes opgelost zijn kunnen de ui, aardappelpartjes, wortel en prei toegevoegd worden. Roer door en laat de soep 45 minuten op laag vuur koken. Snijd de bacon in repen en bak deze bruin in een koekenpan. Serveer de soep in kommen en verdeel de gebakken bacon.
Ingrediƫnten
- 300 gram spliterwten
- 200 gr aardappelpartjes met schil
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 1 ui
- 200 gr bacon
- 2 blokjes runderbouillon
- 2 l water
Receptnummer: 1615
Reageren
Meer smakelijke recepten
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stuk...
Knolselderij en aardappelen schoonmaken en in stukjes snijden. Prei en ui in ringen en winterwortel in schijfjes snijden. Vul een grote pan met 1,5 li...
Spliterwten wassen. Erwtensoeppakket en spliterwten met zout en peper aan de kook brengen in een grote pan met 1 1/2 liter water. Ca. 40 min. laten ko...
Was en snijd de ijsbergsla. Snijd de tomaten in dunne plakken en de augurk in lange plakjes. Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met mayonaise of ...