Ovenschotel met rode kool en gehakt
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de rozijnen wellen in een bakje warm water. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in circa 20 minuten gaar. Snijd de rode kool in reepjes. Bak het gehakt bruin in een braadpan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu de rode kool toe aan het gehakt. Met elkaar mengen en karweizaad toevoegen. Laat het circa 5 minuten warm worden, af en toe roeren. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer deze met de melk tot een smeuïge puree. Roer nu de stukjes appel en rozijnen door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 1 kg kruimige aardappel
- 1 rode kool
- 3 zoete appels
- 100 gr rozijnen
- 2 tl karweizaad
- 150 ml melk
- 4 el paneermeel
- 40 gr boter
- 2 el olijfolie
Receptnummer: 1608
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de pasta al dente. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Rol er balletjes van, zo groot als een pingpo...
Snij de rode kool fijn. Snipper de ui. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en a...
Snijd de rode kool in dunne ringen en de winterpeen in dunne reepjes. Verwarm het sap van de mandarijn, de citroen en de wijnazijn in een pannetje en...
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de warme melk en de nootmuskaat tot een puree. Roerbak de rode kool, de winte...