Appelbeignets
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Tussengerecht - Oud en nieuw - 8 personen - 30 minuten
Bereiding
Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend de melk toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180ºC. Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels elk in 5 gelijke plakken. Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en bestrooi met de kaneel. Haal de plakken appel door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in de porties in 5 minuten goudbruin. Keer halverwege en haal de beignets met een schuimspaan uit de olie en Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveren met poedersuiker.
Ingrediënten
- 6 goudreinetten
- 1 citroen
- 3 eieren
- 250 gr bloem
- 3 dl melk
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el kaneel
- poedersuiker
- frituurpan met zonnebloemolie
Receptnummer: 1555
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...
Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de appels. Snijd de appels in plakken van ongeveer een halve centimeter. Hoe dunner de plakjes, hoe knap...
Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. Meng de appel, besprenkeld met citroensap, de gember, rozijnen, krenten en kaneel door he...
Voorbereiding Neem grote kom of emmer. Rozijnen wassen en weken in 1 dl water + 2 eetlepels suiker. (evt. een paar borrelglaasjes brandewijn of rum) ...