01e0d7a45dd8a3f69df1d81a351d9bba3abb73ee9https://www.lekkermakkelijk.nl

Verschillende voorgerechten

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Carpaccio: Meng in een blender de eieren, mosterd, citroensap, een snufje zout en een scheutje tabasco. Dek af en mix in pulse-stand. Zet dan de blender op medium snelheid en laat draaien terwijl je de olijfolie en daarna de plantaardige olie erdoor schenkt in een gelijkmatige straal totdat het mengsel zo dik is dat het aan de achterkant van een metalen lepel blijft hangen. Schenk de worcestersaus erdoor en mix nog 10 seconden door. Proef het mengsel en voeg zout toe indien nodig. Leg de ossenhaas op een schaal. Schenk de saus over het vlees. Garneer met kappertjes en versgemalen zwarte peper en knijp er een beetje citroensap over uit. Laat 5 minuten staan alvorens te serveren. Gevulde champignons: Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak de champignons met keukenpapier schoon en verwijder de steeltjes. Plaats de champignons in een schaaltje of op de bakplaat 15 minuten in de oven. Snipper het uitje en meng deze in een kom met de kruidenroomkaas, wat vers gesneden bieslook en een snufje peper toe. Vul de champignons en garneer de roomkaas met gesneden verse bieslook. Meloen met ham: Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Steek met de meloenbolletjeslepel zo veel mogelijk bolletjes uit de meloen. Breng in een pan een bodem water aan de kook, draai het vuur uit zodra het water kookt. Kruis de tomaatjes licht in met een scherp mesje, leg de tomaatjes circa 20 seconden in het hete water en spoel direct af in koud water. Trek vervolgens de velletjes van de tomaatjes af. Bewaar de meloenbolletjes en tomaatjes tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de peterselie fijn, en houd een paar takjes apart voor de garnering. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Klop een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, knoflook en peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ham in reepjes. Meng de meloenbolletjes en de tomaatjes met de dressing en verdeel ze over de glaasjes. Verdeel de ham over de glaasjes en garneer met peterselie.

Ingrediƫnten

  • Carpaccio
  • 2 eieren
  • 1 el Dijon mosterd
  • 3 el vers citroensap
  • 4 el olijfolie
  • 230 ml plantaardige olie
  • 2 scheutjes tabasco
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • zout en peper naar smaak
  • 250 gram rauwe ossenhaas (carpaccio)
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen
  • Gevulde champignons
  • 400 gram grote champignons
  • kruidenkaas
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zout en peper uit de molen
  • Meloen met ham
  • 1 galiameloen
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 15 gr platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram Coburgerham
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout uit de molen

Receptnummer: 1547


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18