Pavlova met Amarena kersen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 6 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 120ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de beslagkom en de gardes vetvrij zijn. Gebruik hiervoor de halve citroen. Mix de eiwitten en de azijn stijf in de beslagkom. Voeg al kloppend de suiker, lepel voor lepel toe. Klop tot een stevig schuim en spatel de maïzena erdoor. Als je de merinque een kleurtje wilt geven voeg dan wat natuurlijke voedingskleurstof toe. Schep of spuit het schuim in twee ronde vormen van circa 20 cm op het bakpapier. Schuif de bakplaat voorzichtig in de oven en laat 2½ tot 3 uur bakken. Laat afkoelen en dek af met aluminiumfolie. Plaats een schijf meringue op een groot plat bord of etagère. Klop de slagroom stijf met suiker en verdeel over de meringue. Schep de uitgelekte kersen erop. Schaaf de chocolade boven de slagroom en leg de tweede meringue op de slagroom. Smeer hierop voorzichtig het restant van de slagroom. Voeg de amarene kersen toe en garneer met amandelschaafsel en het schaafsel van de chocolade.
Ingrediënten
- 6 eiwitten op kamertemperatuur
- 1 el azijn
- 350 g fijne kristalsuiker
- 2 el maïzena
- 3 el cacao
- 500 ml slagroom
- 3 el suiker
- 1 pot amarena kersen
- 2 repen witte chocolade
- ½ citroen
Receptnummer: 1545