Tiramisu
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker in een ruime kom bijna stijf met een handmixer. Maak de mixer schoon. Splits de eieren voor de eierdooiers. Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een romig mengsel. Meng de mascarpone in delen door het eidooiermengsel. Spatel de slagroom er luchtig door. Roer de likeur door de espresso. Doop de helft van de lange vingers één voor één in de espressolikeur en leg ze met de koffiekant naar boven als 1 laag op een vlakke schaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Maak zo nog een laag met de rest van de koffie, lange vingers en mascarpone. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Neem de tiramisu kort voor het serveren uit de koelkast. Voor het serveren kun je met een zeefje de tiramisu met cacaopoeder bestrooien.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 80 g fijne kristalsuiker
- 125 ml slagroom
- 500 gr mascarpone
- 5 el koffie- of amandellikeur
- 200 ml espresso
- 1 el cacaopoeder
Receptnummer: 1543