Runderrollade in bladerdeeg
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Pureer de champignons in de keukenmachine. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de puree circa 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de ham in een rechthoek van 20 x 30 cm op vershoudfolie. Bestrijk met de puree. Maak de rollade los. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak het vlees op hoog vuur in 4 minuten bruin. Bestrijk met de mosterd. Leg op de ham met de puree. Rol de ham met de folie strak om de rosbief en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 C. Rol het bladerdeeg uit. Haal het vlees uit de folie. Leg op het deeg en vouw dit om het vlees. Leg met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met eigeel. Bak 50 minuten in de oven. Laat dan 10 minuten rusten voor het serveren. Snijd aan tafel in plakken.
Ingrediƫnten
- 1 kg runderrollade
- 200 gr Prosciutto di Parma of pancetta
- 250 gr kastanjechampignons
- 75 g boter
- 2 el mosterd fijn,
- 1 rol bladerdeeg
- 1 ei, peper en zout uit de molen
Receptnummer: 1537
Reageren
Meer smakelijke recepten
Zet de oven op 180 graden. Of maak in het open vuur briketten gloeiend heet. Rozijnen weken in warm water. De bloem, boter, suiker, zout en het ei i...
Maak de bos-uien schoon en kook deze kort in gezouten water. Laat hierna uitlekken op een vergiet. Zeef voor de focaccia het bloem samen met het zout ...
Meng het gehakt met de uien, kruiden, beschuit en ei. Maak er vier mooie burgers van. Bak deze in een grillpan of in de koekenpan tot ze gaar zijn. H...