Tartaar van zalm met garnalen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd 1 teen knoflook fijn. Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, dille en het citroensap van een halve citroen. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe. Pers de andere teen knoflook in wat olie in een koekenpan en bak hier op middelhoog vuur de garnalen in een paar minuten gaar en een beetje bruin. Pak een bakring/servering in de gewenste serveer grootte. Leg deze op een mooi bord. Doe met een lepel de zalmtartaar in de servering en druk een beetje aan. Haal dan de servering weg. Leg op de zalmtartaar en eromheen wat rucola en bovenop de tartaar de grote garnalen. Garneer nog met wat (verse) dille. Smakelijk!
Ingrediƫnten
- 300 gr zalmfilet
- 12 grote garnalen
- 2 el kappertjes
- 2 sjalotjes
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 citroen
- 2 el sojasaus
- 2 tl dille
- 75 gr rucola
Receptnummer: 1531