Indiase kip tandoori
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 0 personen - 40 minuten
Bereiding
Snij de kipfilet in stukjes. Meng in een grote kom de inhoud van het zakje ‘marinade’ met 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg hier de kip aan toe. Laat het geheel 8 à 10 minuten marineren. Breng ondertussen de rijst met 500 ml water aan de kook. Roer de rijst goed door en laat met gesloten deksel op laag vuur in 20 minuten droog koken. De rijst niet afgieten of afspoelen. Snijd de bloemkoolroosjes en kook deze circa 5 minuten beetgaar. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel zonnebloemolie en bak hierin de gemarineerde kipfilet tot deze gaar is. Voeg 300 ml water en de inhoud van het zakje ‘saus’ toe aan de kip en roer het goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 à 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de crème fraîche toe en verwarm deze 1 minuut mee. Serveer de kip, bloemkool en de rijst apart van elkaar.
Ingrediënten
- 1 pak Knorr Indiase Kip Tandoori
- 300 gr kipfilet
- 1 bloemkool
- 125 ml crème fraîche
- 2 el zonnebloemolie
Receptnummer: 1522
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de eieren in een pan met water in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de witte kool in dunne reepjes, sc...
Snijd de ui fijn en bak aan in de zonnebloemolie. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Blus af met de kokosmelk en voeg de limoensap toe. Snijd de ...
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit ondertussen de olie in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui 2 minuten. Bestro...
Snijd de knoflook fijn. Snijd de varkenshaas in stukjes en meng met de ketjap, chilisaus en knoflook. Laat het minimaal een uur in de marinade staan. ...