Karbonades met groenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de krieltjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril het vlees in 15 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen en snijd in reepjes. Snijd de uien in halve ringen en de paprika in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel, ui en het venkelzaad in 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de paprika toe aan de venkel. Serveer het vlees met de groenten en krieltjes.
Ingrediënten
- 4 schouderkarbonades
- 800 gr kleine krieltjes
- 2 venkelknollen
- 2 uien
- 2 groene paprika’s
- 1 el venkelzaad
- 2 el olijfolie
Receptnummer: 1518
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de krieltjes in water met zout in 12 minuten gaar. Giet af. Kook de doperwten en tuinbonen volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de ...
Verwarm de oven voor op 210oC. Schil de bieten dun en snijd elke biet in 8 parten. Pel de uien en snijd deze in parten. Plet de teentjes knoflook. ...
Maak een marinade van olijfolie, sap van de limoen, teentje geperste knoflook en gehakte basilicum. Haal hier de karbonades doorheen en laat een half ...
Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en op hoog vuur karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen e...