Frittata met boerenkool en worst
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappelen in blokjes een kook deze 5 minuten. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Klop de eieren, slagroom, peper en zout in een grote kom door elkaar. Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze 3 tot 4 minuten. Doe de boerenkool erbij en schenk het eiermengsel eroverheen. Bak 2 minuten op het vuur, snijd de worst in plakjes en verdeel deze over het geheel, strooi dan de kaas erover en zet de pan 1 tot 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten voor je de frittata in punten snijdt.
Ingrediënten
- 300 gr boerenkool
- 300 gr aardappelen
- 1/2 rookworst
- 6 eieren
- 150 ml slagroom
- 60 gr geraspte kaas
- 1 el olijfolie
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 1514
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de bleekselderij en bospeentjes in stukjes van circa 2 centimeter. Kook de groenten ongeveer 10 minuten in weinig water en giet ze af. Verhit de...
Boerenkool in circa 20 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan spekreepjes op laag vuur zachtjes uitbakken. Rookworst verwarmen volgens gebruik...
Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Pureer de aardappelen. Breng ze op smaak met peper en zout, de warme melk en blokjes roomboter. Bren...
Bereiding 15 minuten - oventijd 20 minuten Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelstukjes gedurende 5 minuten, giet af en spoel ze af met ...