Grote groentespiesen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
Voor de marinade in een ruime kom de olie met azijn, knoflook en 1/2 theelepel zout door elkaar kloppen. Champignons, paprika, courgette, aubergine en tomaten in grote stukken snijden, in de kom en met de kruiden erdoor scheppen. Kom afdekken en groenten circa 1 uur marineren. Af en toe omscheppen. Gedroogde tomaten 15 minuten in heet water weken, afspoelen en droogdeppen. Afwisselend champignons, paprika, courgette, aubergine en gedroogde tomaten op pennen rijgen. Spiesen en achtergebleven marinade tot gebruik in koelkast bewaren. Spiesen met marinade bestrijken en in circa 10 minuten gaar en bruin grillen. Spiesen elke 2 minuten kwartslag draaien. Lekker met alioli en stokbrood.
Ingrediƫnten
- 4 el olijfolie
- 2 el witte balsamicoazijn
- 2 teentjes knoflook
- 8 middelgrote kastanjechampignons
- 1 groene paprika
- 1 paprika geel
- 1 courgette
- 1/2 aubergine
- 4 kleine tomaten
- 8 gedroogde tomaten
- Mediterrane kruiden
Receptnummer: 148
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de worstjes in stukjes van circa 3 cm. Snijd de uien in grote parten en de paprika in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier...
Steek de barbecue aan. Pers de knoflook. Meng met 6 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel alle groenten met de dressing. G...
Snijd de aubergine, courgette, paprika en ui in grove stukken. Pers de knoflook. Meng 6 eetlepels olie met de azijn en de knoflook. Breng op smaak met...
Maak kuipjes van aluminiumfolie. Leg hierin de groenten met wat olijfolie of boter en voeg de kruiden toe. Plaats de pakketjes op een grill boven het...