Poire belle Hélène
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Meng de suiker met het citroensap en 500 ml water. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en het water mooi helder en stroperig wordt. Voeg de citroenrasp toe, kruidnagels en het kaneelstokje toe. Schil intussen de peren met een dunschiller en laat de steeltjes zitten. Snijd eventueel een plakje van de onderkant af zodat de peren rechtop kunnen staan. Leg ze voorzichtig in de siroop en laat ze circa 10 minuten tegen de kook aan met het deksel op de pan. Laat de peren afkoelen in de siroop. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de slagroom en laat de chocolade erin smelten. Roer goed door tot een gladde saus. Zet de peren in diepe bordjes en leg er een bol ijs bij. Giet de chocoladesaus erover (of serveer deze apart) en bestrooi met de amandelen.
Ingrediënten
- 4 conference peren
- 1 citroen
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 25 gr geschaafde amandelen
- 100 ml slagroom
- 200 gr pure chocolade
- 4 bollen vanilleroomijs
- 200 gr suiker
- 500 ml water
Receptnummer: 1465
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Snijd de uien in ringen, winterpeen en knoflook in plakjes. Meng de stukken rundvlees, uien, wortel en kno...
Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit e...
Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokj...
Doe alle olie in een koekenpan en bak de champignons op half hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten. Draai het vuur hoog en wacht al omscheppend...
Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. Kook de champignons in de wijn za...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Splits de eieren en gebruik de dooiers. Roer in een kom 125 gr boter met ⅔ van de suiker tot een glad mengsel. Voeg ...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 mi...
Leg het taartdeeg op een licht bebloemde plank en laat ontdooien, bekleed daarna de taartvorm met het deeg tot aan de rand. Blancheer wat blaadjes gro...
Snijd de pruimen of vijgen in reepjes. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met ½ plak geitenkaas, de ham, de pruimen en weer met ½...
Oven voorverwarmen op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 3 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor...