Beef bourguignon
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Snijd de uien in ringen, winterpeen en knoflook in plakjes. Meng de stukken rundvlees, uien, wortel en knoflook in een kom en schenk de wijn erover. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Haal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bak het in reepjes gesneden ontbijtspek in een braadpan zonder olie of boter op laag vuur in 10 minuten uit. Schep uit de pan. Doe het rundvlees in de pan en bak goudbruin. Schep uit de pan. Haal de groenten uit de marinade, doe in dezelfde pan en bak zachtjes 5 minuten. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg rundvlees, spek en marinade toe en breng zachtjes aan de kook. Bind de tijm, laurierblaadjes en de helft van de peterselie bij elkaar met een stukje keukentouw. Voeg dit bouquet toe aan het vlees. Laat 2 uur en 30 minuten zonder deksel op de pan zachtjes stoven. Veeg de champignons schoon en doe ze in de pan. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg toe. Laat het vlees en de groenten nog 30 minuten sudderen. Proef of het vlees mals is en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Ingrediënten
- 750 gr rib-runderlappen
- 250 gr winterpeen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 250 gr champignons
- 320 gr zilveruitjes
- 750 ml volle rode wijn
- 180 gr ontbijtspek
- 70 gr tomatenpuree
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 30 gr peterselie
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 1459
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit e...
Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokj...
Doe alle olie in een koekenpan en bak de champignons op half hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten. Draai het vuur hoog en wacht al omscheppend...
Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. Kook de champignons in de wijn za...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Splits de eieren en gebruik de dooiers. Roer in een kom 125 gr boter met ⅔ van de suiker tot een glad mengsel. Voeg ...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 mi...
Meng de suiker met het citroensap en 500 ml water. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en het water mooi helder en stroperig wordt. Voeg de ci...
Leg het taartdeeg op een licht bebloemde plank en laat ontdooien, bekleed daarna de taartvorm met het deeg tot aan de rand. Blancheer wat blaadjes gro...
Snijd de pruimen of vijgen in reepjes. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met ½ plak geitenkaas, de ham, de pruimen en weer met ½...
Oven voorverwarmen op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 3 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor...