01a173aabdecca6f79d2d858149737383a3052d57https://www.lekkermakkelijk.nl

Ovenschotel met spruiten en spek

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 50 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 minuten gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en stoom ze in een pan in 6 minuten beetgaar. Rasp ondertussen de kaas en snijd de knoflook fijn. Snijd de spek in stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spek in 3 minuten krokant. Voeg de knoflook en laurier toe en bak 2 minuten mee op laag vuur. Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de spruiten, boter, melk en spek toe en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de ingevette ovenschaal. Rooster de twee sneetjes brood en verkruimel deze. Meng de kaas met de broodkruim en strooi over de stamppot. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

Ingrediënten

  • 700 gr spruiten
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 500 gr knolselderij
  • 200 gr spek
  • 100 gr jong belegen kaas
  • 1 teen knoflook
  • 3 tl gemalen laurier
  • 25 gr boter
  • 100 ml melk
  • 2 sneetjes bruin brood

Receptnummer: 1455


Reageren


Meer smakelijke recepten

Beef bourguignon

Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Snijd de uien in ringen, winterpeen en knoflook in plakjes. Meng de stukken rundvlees, uien, wortel en kno...

Gevulde linzensoep met pasta

Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit e...

Herfstsalade met peer en walnoot

Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokj...

Jagersomelet

Doe alle olie in een koekenpan en bak de champignons op half hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten. Draai het vuur hoog en wacht al omscheppend...

Kipfilet met pasta en paddestoelen

Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. Kook de champignons in de wijn za...

Kruimeltaart met herfstfruit

Verwarm de oven voor op 200ºC. Splits de eieren en gebruik de dooiers. Roer in een kom 125 gr boter met ⅔ van de suiker tot een glad mengsel. Voeg ...

Poire belle Hélène

Meng de suiker met het citroensap en 500 ml water. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en het water mooi helder en stroperig wordt. Voeg de ci...

Quiche met pompoen, blauwe kaas en walnoten

Leg het taartdeeg op een licht bebloemde plank en laat ontdooien, bekleed daarna de taartvorm met het deeg tot aan de rand. Blancheer wat blaadjes gro...

Tosti met rauwe ham en geitenkaas

Snijd de pruimen of vijgen in reepjes. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met ½ plak geitenkaas, de ham, de pruimen en weer met ½...

Zuurkool met appel, bonen en worst

Oven voorverwarmen op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 3 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18